Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Torta
- burro q.b.
- farina tipo 00 q.b.
- 2 uova (da 60 g)
- 250 g di latte
- 110 g di yogurt bianco naturale
- 240 g di zucchero
- 100 g di semi di girasole
- 60 g di cacao amaro in polvere
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
Farcitura
- 60 g di zucchero
- 350 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- 250 g di mascarpone
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 2272 kJ / 543 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 53.6 g
- Tłuszcz
- 32.5 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta di crêpes tiramisù
6h 30min
Pan di Spagna
1sa 50 dk
Cake Pops pasquali
2 godz.
Red velvet cake
1 Std. 15 Min
Tortina cioccolato bianco e lamponi
1 godz. 20 min
Tortina arancia e cioccolatini
2 Std. 30 Min
Rainbow cake (Torta Arcobaleno)
4h 30min
Torta brownie al cioccolato e crema al caramello salato
2 godz. 35 min
Torta Red velvet
3 godz.
Cream tart
4 Std.
Torta foresta nera
3 godz.
New York cheesecake
6h 30min