Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Torta
- burro q.b.
- 380 g di farina tipo 00 + q.b.
- 2 uova (da 60 g)
- 250 g di latte
- 110 g di yogurt bianco naturale
- 100 g di olio di semi di girasole
- 240 g di zucchero
- 60 g di cacao amaro in polvere
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
Farcitura
- 60 g di zucchero
- 350 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- 250 g di mascarpone
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 2272 kJ / 543 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 53.6 g
- Tłuszcz
- 32.5 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta meringata al limone con glassatura veloce
3h 15min
Cream tart
4 Std.
Cupcake al cioccolato con ganache alle fragole
3h 25min
Cupcake con frosting alla crema gianduia
1 godz.
Cupcake velluto rosso per S.Valentino
50min
Devil's food cake (Torta del Diavolo)
5 godz.
Cupcake di Pasqua
1 godz.
Glassa di zucchero
10 Min
Torta brownie al cioccolato e crema al caramello salato
2h 35 min
Torta a strati mascarpone e lamponi
5 godz.
Cupcake menta e liquirizia
50min
Cupcake con panna montata
55 min