Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dolce al latte
- 150 g di panna (min. 30% di grassi)
- 8 g di gelatina in fogli, ammollata in acqua fredda per 10 minuti e poi strizzata
- 300 g di ricotta fresca, scolata dal siero
- 300 g di latte condensato zuccherato
Biscotto
- 30 g di zucchero
- 25 g di mandorle pelate
- 60 g di farina tipo 00
- 40 g di burro freddo a pezzi
- 1 tuorlo di uovo medio
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1975 kJ / 472 kcal
- Białko
- 11.9 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 27.6 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cupcake con panna montata
55p
Crema catalana al cioccolato
50 Min
Panna montata al frutto della passione
5p
Cheesecake al cacao e frutti di bosco
40 Min
Dolce riccio
1h 20min
Panna cotta al melone
4h 15 min
Gelato al cioccolato e ciliegie
10h 30min
Salsa al formaggio di pecora
20p
Dolce di biscotto e crema al formaggio
35p
Dolce mattone
2h 20min
Mascarpone
24 godz. 10 min
Crema chantilly
35p