Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di zucchero + q.b.
- 3 uova
- 1 pizzico di sale
- 200 g di farina tipo 00
- 300 g di farina di mais tipo fioretto
- 150 g di burro morbido a pezzi
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1406 kJ / 336 kcal
- Białko
- 5.9 g
- Węglowodany
- 53.2 g
- Tłuszcz
- 12.5 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risulegn (Biscotti mantovani al mais)
1h 35min
Pandolce genovese
1h 30min
Torta di mais
1 Std.
Panissa
45 Min
Biscotti di Basilea
1 Std. 50 Min
Biscotti di mais
40min
Stroscia di Pietrabruna
50 Min
Canestrelli
1 Std. 50 Min
Torta di pane
1h 20min
Amor polenta
1h 5min
Biscotti zaeti
55min
Biscotti zenzero e miele
4h 30min