Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 100 g di farina tipo 00
- 100 g di farina di mandorle
- 80 g di burro freddo, a pezzi
- 20 g di acqua
- 80 g di Parmigiano reggiano grattugiato
- 1 cucchiaino raso di sale
Terminare la preparazione
- formaggio fresco spalmabile q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 332.8 kJ / 79.5 kcal
- Białko
- 2.5 g
- Węglowodany
- 3.6 g
- Tłuszcz
- 6.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.4 g
- Błonnik
- 10 g
- Sód
- 6.1 mg
Alternatywne przepisy
Flan ai carciofi con pancetta e provola affumicata
50min
Canestrelli salati con mousse al prosciutto
1 godz. 30 min
Canestrelli salati al formaggio e frutta secca
1 godz. 30 min
Baci di dama salati al parmigiano e pistacchi con mostarda di pere (di Sebastiano Rovida)
1hod.
Frollini salati al rosmarino
1 godz. 30 min
Biscottini salati al basilico e mandorle
1hod.
Biscotti al pecorino e mousse di barbabietola
1 godz. 30 min
Girelle alle nocciole con crema alla crescenza e prosciutto crudo
8 Std.
Flan di carote
50min
Mousse di Gorgonzola e datteri
20 Min
Biscotti pomodori secchi e Gorgonzola
1 godz. 30 min
Frollini al pesto
1 godz. 30 min