Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 100 g di farina tipo 00
- 100 g di farina di mandorle
- 80 g di burro freddo, a pezzi
- 20 g di acqua
- 80 g di Parmigiano reggiano grattugiato
- 1 cucchiaino raso di sale
Terminare la preparazione
- formaggio fresco spalmabile q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 332.8 kJ / 79.5 kcal
- Białko
- 2.5 g
- Węglowodany
- 3.6 g
- Tłuszcz
- 6.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.4 g
- Błonnik
- 10 g
- Sód
- 6.1 mg
Alternatywne przepisy
Frollini salati al formaggio, olive e pomodori secchi
1h
Flan ai carciofi con pancetta e provola affumicata
50min
Palline al prosciutto
1h 30min
Mousse di Gorgonzola e datteri
20min
Mousse di prosciutto, tonno o formaggio
10min
Mini flan di Parmigiano e miele (di Sebastiano Rovida)
1h 10min
Mini cheesecake salate al basilico
3 Std. 30 Min
Cucchiaini di sfoglia con mousse al prosciutto cotto
50min
Frollini al pesto
1h 30min
Flan di asparagi con salsa al Parmigiano
1h 15min
Canestrelli salati con mousse al prosciutto
1h 30min
Bignè con tre mousse
2h