Fenchelsalat mit bunten Tomaten

Fenchelsalat mit bunten Tomaten

4.3 95 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
4 Portionen

Składniki

  • Fenchel Fenchelgrün abgezupft, zur Seite gelegt und Fenchelknolle in Stücken
    500 g
  • rote Zwiebel halbiert
    1
  • Petersilie abgezupft
    4 Stängel
  • Basilikum abgezupft
    2 Stängel
  • Cherry-Tomaten gemischt, halbiert
    300 g
  • Olivenöl
    60 g
  • Apfelessig
    20 g
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    4 Prisen
  • Zucker
    1 TL
  • Cayenne-Pfeffer
    2 Prisen

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 188 kcal / 792 kJ
Białko 2 g
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...