Fenchelsalat mit bunten Tomaten
TM6 TM5

Fenchelsalat mit bunten Tomaten

4.2 (81 ocen)

Składniki

  • 500 g Fenchel, Fenchelgrün abgezupft, zur Seite gelegt und Fenchelknolle in Stücken
  • 1 rote Zwiebel, halbiert
  • 4 Stängel Petersilie, abgezupft
  • 2 Stängel Basilikum, abgezupft
  • 300 g Cherry-Tomaten, gemischt, halbiert
  • 60 g Olivenöl
  • 20 g Apfelessig
  • 1 TL Salz
  • 4 Prisen Pfeffer
  • 1 TL Zucker
  • 2 Prisen Cayenne-Pfeffer

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
792 kJ / 188 kcal
Białko
2 g
Węglowodany
8 g
Tłuszcz
15 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy