Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g Wasser, kalt
- 600 g Erbsen, TK
- ½ TL Salz
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 400 g Eiswürfel
- 50 g Zitronensaft
- 225 g Crème fraîche
- 6 Stängel Basilikum, abgezupft
- ¼ TL Pfeffer
- 2 Prisen Zucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 902 kJ / 215 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 12 g
Alternatywne przepisy
Gekühlte Erbsen-Gazpacho mit Buttermilchschnee
4h 30 min
Gurken-Melonen-Suppe
40 Min
Erdbeer-Gazpacho
40 Min
Gurkenkaltschale mit Avocado
1小时 20 分钟
Erbsen-Minz-Suppe
30 Min
Gazpacho à la Sansibar mit Avocadotatar
30 Min
Tomaten-Cocktail
30 Min
Gazpacho
20 Min
Kalte Gurkensuppe
15min
Petersilien-Risotto mit Roter Bete
35 Min
Gazpacho Andalusia
40 Min
Weiße Tomatensuppe
40 Min