Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 Stängel Petersilie, abgezupft
- 350 g Fenchel, in Stücken
- 1 Apfel, rotschalig, geviertelt
- 2 TL Zitronensaft
- 1 Orange, filetiert
- 1 EL natives Olivenöl
- ¼ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 2 EL Cashewkerne
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 871 kJ / 208 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 6.5 g
Alternatywne przepisy
Linsen-Fenchel-Salat mit Frühlingszwiebeln und Ananas
1 Std.
Fenchelsalat mit bunten Tomaten
10min
Lauwarmer Rote-Bete-Salat mit Halloumi
1 Std.
Fenchel-Trauben-Salat
10min
Rotkohl-Mango-Salat mit Koriander und Erdnüssen
10min
Chicoréesalat mit Orangen und Joghurt-Schnittlauchdressing
15min
Fenchel-Apfel-Salat
10min
Rote-Bete-Kichererbsen-Salat
15min
Rotkohl-Birnen-Salat mit Walnüssen
10min
Orangen-Rotkohl-Salat mit Datteln
10min
Rote-Bete-Salat mit Halloumi
15min
Rote-Bete-Apfel-Salat
15min