Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g di farina tipo 00 + q.b.
- 250 g di zucchero
- 1 cucchiaino di lievito in polvere
- 2 pizzichi di sale
- 3 uova
- 3 cucchiai di acqua di fiori di arancio
- 75 g di burro morbido a tocchetti
- 50 g di acqua
- 20 g di latte
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 485 kJ / 116 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Biscotti di Basilea
1 Std. 50 Min
Bignè lumachine
Brak ocen
Ricciarelli
7h
Lasagne con i broccoletti e salsa al pecorino romano DOP (di Francesca Romana Barberini)
1 godz. 20 min
Nadalin
6h 30 min
Biscotti mandorle e arancia
2 Std. 20 Min
Biscotti ai semi
30 min
Biscottini ad occhio di bue
1 Std. 10 Min
Biscottini alle mandorle
35 min
Biscotti della nonna
30 min
Biscotti classici (senza zucchero)
1 godz.
Biscotti croccanti alle mandorle
1 godz. 15 min