Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base della crostata
- 120 g di burro freddo a pezzi + q.b.
- 60 g di margarina fredda a pezzi
- 280 g di farina tipo 00
- 2 cucchiaini di zucchero
- 1 cucchiaino di sale
- 1 uovo
Ripieno alla banana
- 30 g di succo di arancia, spremuto fresco e filtrato
- 760 g di banane, sbucciate e a fette
- 120 g di burro a pezzi
- 680 g di panna da cucina
- 140 g di zucchero
- 6 tuorli
- 4 cucchiai di amido di mais (maizena)
- 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
- ¼ di cucchiaino di sale
Topping
- 2 cucchiaini di zucchero
- 450 g di panna (min. 30% di grassi)
- ¼ di cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
- banana, sbucciata e a fette (1 cm) q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 3992 kJ / 954 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 89 g
- Tłuszcz
- 67 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta soffice all'arancia
2h
Torta al burro di arachidi e biscotti
1h 25min
Frittelle di zucca
1h 25min
Cheesecake alla crema pasticcera e fragole
4hod. 25min
Pagnotta ripiena con crema ai formaggi
1h 20min
Torta raw all'arancia e mandorle
1h 30min
Torta ricotta e pistacchio
8 godz.
Ravioli dolci fritti
1h
Crostata con crema di ricotta e pere caramellate
45min
Torta crema e cioccolato
1h 35min
Crostata con crema alle nocciole e cioccolato
4h
Torta di rose di mele
1h 10 min