Crostata alla banana

Crostata alla banana

3.5 6 ocen
Przygotowanie 1 godz. 40 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
8 fette

Składniki

Base della crostata
  • 120 g di burro freddo a pezzi + q.b.
  • 60 g di margarina fredda a pezzi
  • 280 g di farina tipo 00
  • 2 cucchiaini di zucchero
  • 1 cucchiaino di sale
  • 1 uovo
Ripieno alla banana
  • 30 g di succo di arancia spremuto fresco e filtrato
  • 760 g di banane sbucciate e a fette
  • 120 g di burro a pezzi
  • 680 g di panna da cucina
  • 140 g di zucchero
  • 6 tuorli
  • 4 cucchiai di amido di mais (maizena)
  • 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
  • ¼ di cucchiaino di sale
Topping
  • 2 cucchiaini di zucchero
  • 450 g di panna (min. 30% di grassi)
  • ¼ di cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
  • banana sbucciata e a fette (1 cm) q.b.

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 954 kcal / 3992 kJ
Białko 11 g
Tłuszcz 67 g
Węglowodany 89 g
Błonnik 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...