Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema de almendra (franchipán)
- 100 g de azúcar
- 100 g de mantequilla a temperatura ambiente
- 1 huevo
- 100 g de almendra molida
- 20 g de brandy
Montaje
- 2 láminas de masa de hojaldre extendidas (aprox. 40x30 cm)
- 1 judía blanca seca o sorpresa
-
1
manzana pelada y en láminas
(opcjonalnie)
lub 1 pera pelada y en láminas (opcjonalnie) - 1 huevo batido
- 25 g de azúcar glas
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2659 kJ / 636 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 40.2 g
- Tłuszcz
- 49.6 g
- Błonnik
- 2.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarta de almendras
50 min
Mierensinas
1h 10min
Serpiente de frutos secos y franchipán
50 min
Tarta Saint-Honoré
3h
Fraisier
6h 20 min
Pasta de almendra
5 Min
Paris-Brest con muselina de praliné de almendra
2小时
Tarta de almendra con crema de vainilla
2 Std. 15 Min
Pastelitos de dátiles (Maamouls) - Israel
1 godz. 30 min
Bundt cake de especias
2小时
Financieros de limón
2小时
Pastel de turrón y chocolate
3 godz. 50 min