Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crêpes
- 50 g de mantequilla (y un poco más para engrasar la sartén)
- 500 g de leche
- 200 g de agua
- 250 g de harina de repostería
- 4 huevos
- 1 pellizco de sal
- 1 cucharadita de azúcar
- 1 cucharadita de piel de naranja rallada
Salsa de naranja
- 4 tiras de piel de limón (solo la parte amarilla)
- 12 tiras de piel de naranja (solo la parte naranja)
- 30 g de zumo de limón
- 300 g de zumo de naranja
- 100 g de azúcar
- 100 g de mantequilla
- 130 g de licor de naranja (p. ej . Cointreau® o Grand Marnier®)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 821 kJ / 196 kcal
- Białko
- 4.33 g
- Węglowodany
- 20.77 g
- Tłuszcz
- 10.51 g
- Błonnik
- 0.59 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crumble clásico
2 godz. 30 min
Tarta Saint-Honoré
3 godz.
Crema de lima
2 Std. 20 Min
Vacherin glacé de melocotón (Tarta helada) - Francia
4h 30min
Tortilla Alaska
1h 15min
Brownie con pistachos
1 godz. 30 min
Arroz a la emperatriz (Riz à l'impératrice)
5h 30min
Layer cake de nata y frutos rojos
2 godz. 15 min
Tarta de trufa y nata
10h 15min
Tartaletas de masa sablé con chocolate y fresas
2h
Pavlova
5 Std. 20 Min
Pavlova con frutos rojos y coulís de frambuesa
4 godz. 40 min