
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g Öl und etwas mehr zum Einfetten
- 400 g Weizenkörner
- 100 g Leinsamen
- 1 ½ TL Brotgewürz
- 1 TL Salz
- ½ TL Zucker
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 350 g Wasser, lauwarm
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 439 kJ / 105 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 3.9 g
Alternatywne przepisy
Dinkel-Körner-Brot
1 godz. 30 min
Prötzeler Roggenbrot
1 godz. 20 min
Sesambrot
2 godz.
Kürbiskernbrot
3 godz. 30 min
Dinkel-Hafer-Brot
1 godz. 10 min
Vitalbrot
1 godz. 10 min
Fitnessbrot
1 godz. 45 min
Dinkel-Buchweizenschrot-Brot
1 godz. 30 min
Dinkel-Buttermilch-Brot
2 godz. 30 min
Dinkelbrot
1 godz. 30 min
Vollwertbrot
2 godz. 20 min
Dinkel-Sonnenblumen-Brot
1 godz. 10 min