Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g queijo da Ilha em pedaços
- 1500 g água
- 1 ½ c. chá de sal
- 1 fio de azeite
-
300
g massa tipo fusilli
lub 300 g massa tipo penne - 150 g cebola
- 1 dente de alho
- 25 g aipo
- 500 g tomate maduro
- 30 g azeite
- 400 g beringela cortada em cubos
- 30 g vinho branco
- 100 g polpa de tomate
- 1 c. chá de açúcar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1290.5 kJ / 308.4 kcal
- Białko
- 10.2 g
- Węglowodany
- 49.1 g
- Tłuszcz
- 8.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.1 g
- Błonnik
- 5.4 g
- Sód
- 755.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Massa de camarão cajun com limão
30min
Wraps de omelete a vapor com cogumelos salteados e salada
40 min
Massa de tomate seco e tempeh
30min
Beringelas recheadas com cuscuz de legumes
30min
Alho-francês com ovo macio e molho de soja e avelã
45min
Salada de massa de verão
30min
Tripas vegan com grão e cogumelos
30min
Salada de lentilhas e pimentos assados
20 min
Tagliatelle com pesto de ervilhas e ovos quentes
30min
Quiche de tomate, espinafres e ricota - TM6
1u. 30min
Cuscuz mediterrânico
10 Min
Linguine com pesto de tomate e amêndoa
25 Min