Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 220 g cebola cortada em quartos
- 500 g ervilhas descongeladas
- 30 g azeite
- 100 g espinafres
- 1 pão tipo papo-seco, partido em pedaços (30 g aprox.)
-
1
c. chá de caldo de legumes
lub 1 cubo de caldo de legumes - 700 g água
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1259.8 kJ / 301.1 kcal
- Białko
- 12.2 g
- Węglowodany
- 47.3 g
- Tłuszcz
- 7.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 7.8 g
- Sód
- 348.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de brócolos e queijo
40 Min
Sopa de abóbora e hortelã
40 Min
Sopa de ervilhas com hortelã
20 λεπτ.
Salada japonesa de caranguejo fingido (salada kani) - TM5
15 λεπτ.
Menu: Sopa de legumes e Almôndegas com couves-de-bruxelas
1ωρ.
Sopa de camarão com noodles
30 λεπτ.
Creme de alface com camarão
50 λεπτ.
Creme de espinafres, coco e curgete com croutons aromatizados
50 λεπτ.
Sopa de batata e abóbora com camarão
45min
Sopa de brócolos
15 λεπτ.
Sopa de grão com agrião e chouriço
30 λεπτ.
Sopa de feijão e espinafres
30 λεπτ.