Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Les donuts
- 250 g de lait
- 20 g de levure boulangère fraîche
- 60 g de sucre en poudre
- 60 g de beurre doux, coupé en morceaux
- ½ c. à café d'extrait de vanille
- 500 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 2 œufs
- ½ c. à café de sel
- 500 g d'huile de friture
Le glaçage
- 200 g de sucre en poudre
- 1 blanc d'œuf
- 4 - 5 gouttes de jus de citron
- 1 pointe de couteau de colorant alimentaire rose
- quelques vermicelles de couleur, pour la décoration
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 1123.8 kJ / 270.4 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 19.2 g
- Błonnik
- 0.7 g
Alternatywne przepisy
Brioches fourrées au praliné
2 Std. 45 Min
Pains au lait fourrés (Découverte)
45 min
Churros
1h
Cupcakes à la vanille
12h
Cupcakes à la vanille
1h
Smiley pop cake
1h
Cupcakes au chocolat
12h
Layer cake
1 godz. 45 min
Donuts avec glaçage
2 godz.
Beignets au four
2 godz.
Bun à burger
4h 10 min
Gaufres de Liège
1h 30 min