Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g d'eau
- 60 g de beurre
- 1 sachet de sucre vanillé
- 1 pincée de sel
- 220 g de farine
- 2 œufs
Pâte à tartiner
- 30 g de noisettes
- 90 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 170 g de chocolat praliné, détaillé en morceaux
- 400 g de lait concentré sucré
- 30 g d'huile de noisette
- 1000 g d'huile de friture (arachide et tournesol)
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 1872.3 kJ / 447.5 kcal
- Białko
- 3.1 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 41.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.2 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 32.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Petits beignets chocolat et noisettes
3h 10min
Chaussons aux pommes
6 godz. 20 min
Cookies aux pépites de chocolat
25min
Glace sundae nappage caramel
3h 35min
Brioche suisse chocolat-speculoos
3h 35min
Pains au chocolat
16 Std. 10 Min
Gros beignets à la compote de pommes
3h 40 min
Cookie cake fourré à la pâte à tartiner
40min
Brioche extra moelleuse
3h 45 min
Pains à burgers américains
3 godz. 15 min
Brioche Nanterre
4 godz. 15 min
Chouquettes du goûter
35min