Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g d'eau
- 60 g de beurre
- 1 sachet de sucre vanillé
- 1 pincée de sel
- 220 g de farine
- 2 œufs
Pâte à tartiner
- 30 g de noisettes
- 90 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 170 g de chocolat praliné, détaillé en morceaux
- 400 g de lait concentré sucré
- 30 g d'huile de noisette
- 1000 g d'huile de friture (arachide et tournesol)
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 1872.3 kJ / 447.5 kcal
- Białko
- 3.1 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 41.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.2 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 32.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cheesecake aux speculoos
1h
Petits beignets chocolat et noisettes
3h 10min
Fondant au chocolat
40min
Cookies aux pépites de chocolat
25min
Glace sundae nappage caramel
3 godz. 35 min
Chemin de fer
3h 20 min
Gâteau quatre-quarts enrobé de chocolat
1h 30min
Crème pâtissière au chocolat
30min
Pains à burgers américains
3 Std. 15 Min
Pâte à crêpe vanillée
1h 40min
Coulant au chocolat
40min
Pancake au sirop d'érable (USA)
30min