Wersje kompatybilne
Filetes de trucha y espárragos con mantequilla de jengibre
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 manojo de espárragos verdes
- 4 filetes de trucha fresca limpia (aprox. 500 g) salpimentados
- 200 g de agua
- 1 trozo de jengibre fresco pelado (2 cm)
- 50 g de mantequilla en trozos
- 1 pellizco de sal
- 1 chorrito de zumo de limón
- 1 pellizco de pimienta molida
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1069.8 kJ / 256 kcal
- Białko
- 25.4 g
- Węglowodany
- 1.2 g
- Tłuszcz
- 16.6 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Merluza al vapor con crema de ajo y jerez
25 min
Lenguado al vapor con salsa de puerro al azafrán
30 min
Salmón con salsa de balsámico y calabacín
25 min
Salmón braseado con espárragos y puré de chirivías (MEATER)
40 min
Salmón al vapor con salsa de tomate rosa y aceitunas y espárragos verdes
40 min
Trucha al vapor con crema de brócoli
40 min
Lubina al vapor con brócoli y vinagreta de encurtidos
25 min
Salmón y arroz basmati con salsa crema de eneldo
40 min
Lubina al vapor con salsa gribiche
40 min
Bacalao fresco con espárragos y huevos poché
35 Min
Corvina al vapor con almejas y salsa de almendra
30 min
Merluza al curry con arroz y brócoli
45 Min