Wersje kompatybilne
Filetes de trucha y espárragos con mantequilla de jengibre
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 manojo de espárragos verdes
- 4 filetes de trucha fresca limpia (aprox. 500 g) salpimentados
- 200 g de agua
- 1 trozo de jengibre fresco pelado (2 cm)
- 50 g de mantequilla en trozos
- 1 pellizco de sal
- 1 chorrito de zumo de limón
- 1 pellizco de pimienta molida
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1069.8 kJ / 256 kcal
- Białko
- 25.4 g
- Węglowodany
- 1.2 g
- Tłuszcz
- 16.6 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Merluza y champiñones con limón al estragón
30 Min
Merluza al vapor con crema de ajo y jerez
25 min
Merluza al curry con arroz y brócoli
45 dk
Lubina al vapor con brócoli y vinagreta de encurtidos
25 min
Salmón y arroz basmati con salsa crema de eneldo
40 dk
Lenguado al vapor con salsa de puerro al azafrán
30 Min
Trucha al vapor con crema de brócoli
40 dk
Merluza con espinacas, gambas y salsa de piquillos
40 dk
Salmón con puré de manzana y coles de bruselas
30 Min
Popietas de trucha al azafrán con coliflor
1 Std. 5 Min
Salmón con salsa de champiñones y patatas para dos
40 dk
Salmón con salsa de balsámico y calabacín
25 min