Nudelauflauf mit Salsiccia und Mozzarella

Nudelauflauf mit Salsiccia und Mozzarella

4.4 550 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
6 Portionen

Składniki

  • Zwiebel halbiert
    1
  • Knoblauchzehe
    1
  • Möhren in Stücken
    250 g
  • Öl
    20 g
  • Tomatenmark
    20 g
  • stückige Tomaten (à 400 g)
    2 Dosen
  • Zucker
    1 Prise
  • Thymian abgezupft
    2 - 3 Zweige
  • Crema di Balsamico
    20 g
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    ¾ TL
  • Salsiccia Brät aus der Pelle gedrückt
    300 g
  • kurze Nudeln (z. B. Makkaroni oder Ditali)
    250 g
  • Büffel-Mozzarella (à 125 g), abgetropft, in Stücken (1 cm)
    2 Kugeln
    2 Kugeln Mozzarella, (à 125 g), abgetropft, in Stücken (1 cm)
  • Basilikum abgezupft
    2 - 3 Stängel

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 21 g
Kalorie 2021 kJ / 483 kcal
Tłuszcz 26 g
Błonnik 5.2 g
Węglowodany 37 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...