Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mürbeteig
- 100 g Butter, kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 80 g Zucker
- 250 g Mehl
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 Ei
- 1 Prise Salz
Füllung
- 3 Eier, getrennt
- 1 Prise Salz
- 120 g Butter, weich, in Stücken
- 70 g Speisestärke
- 220 g Zucker
- 50 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 750 g Quark, 20% Fett
- 130 g Pflaumenmus
- 400 g Pflaumen, geachtelt, entsteint
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2084 kJ / 498 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 1.7 g
Alternatywne przepisy
Kirsch-Streusel-Kuchen
1h
Rhabarber-Streusel-Kuchen
2 godz. 25 min
Rhabarber-Käsekuchen
7 Std. 30 Min
Johannisbeer-Streusel-Kuchen
1h 30min
Sauerkirschkuchen
1h 30min
Pfirsich-Streusel-Käsekuchen
1h 45min
Streusel-Mohn-Käsekuchen
7 Std. 15 Min
Himbeer-Käsekuchen
8h
Rotkäppchen-Kuchen
4 godz.
Apfel-Käsekuchen
1h 40min
Runder Apfel-Streusel-Kuchen
2h 30min
Apfelrahmkuchen
1 godz. 50 min