Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mürbeteig
- 100 g Butter, kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 80 g Zucker
- 250 g Mehl
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 Ei
- 1 Prise Salz
Füllung
- 3 Eier, getrennt
- 1 Prise Salz
- 120 g Butter, weich, in Stücken
- 70 g Speisestärke
- 220 g Zucker
- 50 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 750 g Quark, 20% Fett
- 130 g Pflaumenmus
- 400 g Pflaumen, geachtelt, entsteint
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2084 kJ / 498 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 1.7 g
Alternatywne przepisy
Kirsch-Streusel-Kuchen
1 Std.
Versunkener Pflaumen-Marzipan-Kuchen
1 Std.
Birnen-Nuss-Kuchen
1 Std. 45 Min
Zwetschgen-Apfel-Blechkuchen
2 godz. 30 min
Kirsch-Klecks-Kuchen
1 Std.
Apfelkuchen mit Baiser und Streuseln (Jabłecznik)
1 Std. 30 Min
Himbeer-Käsekuchen
8h
Streusel-Mohn-Käsekuchen
7 Std. 15 Min
Schoko-Kirsch-Käsekuchen
9 Std. 30 Min
Stachelbeer-Baiser
1 Std. 10 Min
Runder Apfel-Streusel-Kuchen
2 godz. 30 min
Apfel-Käsekuchen
1 Std. 40 Min