Urządzenia i Akcesoria
Gofry belgijskie z bitą śmietaną i truskawkami
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
12 sztuk
Składniki
Gofry belgijskie
-
70 g mleka
-
10 g drożdży świeżych pokruszonych
-
2 łyżeczki cukru wanilinowego1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
185 g mąki pszennej
-
1 szczypta soli
-
1 jajko
-
1 żółtko
-
100 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
100 - 120 g cukru perlistego
Bita śmietana i truskawki
-
300 - 350 g śmietany, 36% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
10 - 15 g cukru pudru
-
2 łyżeczki cukru wanilinowego1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
250 g truskawek, świeżych pokrojonych w ćwiartki lub w plastry
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
3.3 g
Kalorie
1084 kJ /
259 kcal
Tłuszcz
17 g
Błonnik
0.8 g
Węglowodany
24.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pancakes - puszyste amerykańskie naleśniki
45 min
Różowe pancakes z serkiem waniliowym
45 min
Bita śmietana
10 min
Puszyste japońskie naleśniki z cukrem pudrem i owocami
50 min
Omleciki biszkoptowe z matchą i malinami
45 min
Amerykańskie pączki "donuts"
2 godz. 45 min
Tort z bitą śmietaną, truskawkami i malinami
2 godz. 40 min
Gofry tradycyjne z dżemem gruszkowym
2 godz. 30 min
Racuchy z jabłkami
35 min
Gofry śniadaniowe
20 min
Omlet z patelni z karmelizowaną cebulą
30 min
Naleśniki à la Suzette
55 min