Pierogi z serem i jagodami

Pierogi z serem i jagodami

4.8 822 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 porcji

Składniki

  • cukru
    30 g
  • kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
    400 g
    400 g jogurtu typu greckiego
Farsz
  • twarogu półtłustego, pokrojonego na kawałki
    300 g
  • żółtko
    1
  • cukru
    50 g
  • jagód świeżych
    200 g
    200 g jagód, mrożonych
Ciasto
  • wody ciepłej, plus dodatkowa ilość do gotowania
    250 g
  • jajko
    1
  • oleju
    20 g
  • mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
    560 g
  • sól do gotowania pierogów

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 637 kcal / 2668 kJ
Białko 21.7 g
Tłuszcz 20.8 g
Węglowodany 93.5 g
Błonnik 3.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...