
Urządzenia i Akcesoria
Klasyczny włoski przecier pomidorowy (passata)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
5 porcji
Składniki
-
cebuli30 g
-
ząbek czosnku1
-
oliwy z oliwek30 g
-
pomidorów pokrojonych w ćwiartki, np. San Marzano, Lima, malinowych800 g
-
liści bazylii, świeżych10 - 15 g
-
soli1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
85.7 kcal /
358.6 kJ
Białko
1.6 g
Tłuszcz
6.3 g
Węglowodany
7.1 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
0.9 g
Sód
473.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WŁOSKIE SOSY
8 Przepisów
Polska
Polska