Klasyczny włoski przecier pomidorowy (passata)
TM5 TM6

Klasyczny włoski przecier pomidorowy (passata)

4.8 (882 oceny)

Składniki

  • 30 g cebuli
  • 1 ząbek czosnku
  • 30 g oliwy z oliwek extra vergine
  • 800 g pomidorów, pokrojonych w ćwiartki, np. San Marzano, Lima, malinowych
  • 10 - 15 g liści bazylii, świeżych
  • 1 łyżeczka soli

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
351 kJ / 84 kcal
Białko
2 g
Węglowodany
6 g
Tłuszcz
6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy