Klasyczny włoski przecier pomidorowy (passata)

Klasyczny włoski przecier pomidorowy (passata)

4.8 1.0K ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
5 porcji

Składniki

  • cebuli
    30 g
  • ząbek czosnku
    1
  • oliwy z oliwek
    30 g
  • pomidorów pokrojonych w ćwiartki, np. San Marzano, Lima, malinowych
    800 g
  • liści bazylii, świeżych
    10 - 15 g
  • soli
    1 łyżeczka

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 85.7 kcal / 358.6 kJ
Białko 1.6 g
Tłuszcz 6.3 g
Węglowodany 7.1 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 0.9 g
Sód 473.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...