
Wersje kompatybilne
Przecier pomidorowy z ziołami i czosnkiem (passata)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g cebuli
- 2 ząbki czosnku
- 60 g oliwy z oliwek extra vergine
- 800 g pomidorów pokrojonych w ćwiartki, np. San Marzano, Lima, malinowych
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżka rozmarynu, świeżego tylko liscie
- 1 łyżka tymianku, świeżego tylko liście
- 2 gałązki bazylii, świeżej tylko liście
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 138 kcal / 577 kJ
- Białko
- 2 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Węglowodany
- 6 g