Urządzenia i Akcesoria
Przecier pomidorowy z ziołami i czosnkiem (passata)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
5 porcji
Składniki
-
30 g cebuli
-
2 ząbki czosnku
-
60 g oliwy z oliwek
-
800 g pomidorów pokrojonych w ćwiartki, np. San Marzano, Lima, malinowych
-
1 łyżeczka soli
-
2 gałązki bazylii, świeżej tylko liście
-
1 łyżka rozmarynu, świeżego tylko liscie
-
1 łyżka tymianku, świeżego tylko liście
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
2 g
Kalorie
577 kJ /
138 kcal
Tłuszcz
12 g
Węglowodany
6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WŁOSKIE SOSY
8 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Dżem truskawkowy (z cukrem żelującym 3:1)
1 godz.
Dżem brzoskwiniowy (z mieszanką żelującą 3:1)
50 min
Przecier pomidorowy (passata) z bazylią i czosnkiem
1 godz. 15 min
Słodko-kwaśny sos z cukinii i papryki
9 godz.
Dżem z czarnej porzeczki
35 min
Dżem z truskawek (z mieszanką żelującą 3:1)
30 min
Powidła śliwkowe
2 godz.
Dżem malinowy
40 min
Dżem z malin i czarnej porzeczki
1 godz. 30 min
Syrop malinowy
1 godz. 25 min
Ketchup z cukinii
1 godz.
Klasyczny włoski przecier pomidorowy (passata)
55 min