Przecier pomidorowy z ziołami i czosnkiem (passata)

Przecier pomidorowy z ziołami i czosnkiem (passata)

4.9 1.1K ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
5 porcji

Składniki

  • cebuli
    30 g
  • ząbki czosnku
    2
  • oliwy z oliwek extra vergine
    60 g
  • pomidorów pokrojonych w ćwiartki, np. San Marzano, Lima, malinowych
    800 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • rozmarynu, świeżego tylko liscie
    1 łyżka
  • tymianku, świeżego tylko liście
    1 łyżka
  • bazylii, świeżej tylko liście
    2 gałązki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 138 kcal / 577 kJ
Białko 2 g
Tłuszcz 12 g
Węglowodany 6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...