Przecier pomidorowy z ziołami i czosnkiem (passata)

Przecier pomidorowy z ziołami i czosnkiem (passata)

4.9 1.1K ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
5 porcji

Składniki

  • 30 g cebuli
  • 2 ząbki czosnku
  • 60 g oliwy z oliwek
  • 800 g pomidorów pokrojonych w ćwiartki, np. San Marzano, Lima, malinowych
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 gałązki bazylii, świeżej tylko liście
  • 1 łyżka rozmarynu, świeżego tylko liscie
  • 1 łyżka tymianku, świeżego tylko liście

Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 2 g
Kalorie 577 kJ / 138 kcal
Tłuszcz 12 g
Węglowodany 6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...