![Pesto mit Rucola und Chili Pesto mit Rucola und Chili](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/69C12F58-E867-4326-9DD1-06E64FDAC32F/Derivates/1036DDCD-1F66-43F0-8A71-66B2797E4B09.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Olivenöl
- 2 Knoblauchzehen
- 120 g Rucola, ohne grobe Stiele
- 80 g Parmesan, in Stücken
- 30 g Haselnüsse
- 1 Chilischote, längs halbiert, entkernt
- 1 TL Meersalz
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1046 kJ / 250 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 0.75 g
Alternatywne przepisy
Olivenpesto
15 min
Basilikumpesto
10 min
Petersil-Walnuss-Pesto
35 min
Walnuss-Pesto
10 min
Sesampesto
10 min
Petersilie-Chili-Pesto
10 min
Möhren-Rucola-Pesto
10 min
Petersilien-Erdnuss-Pesto
10 min
Pinienkern-Schnittlauch-Pesto
10 min
Petersilienpesto
10 min
Rucolapesto
10 min
Pesto mit Basilikum
5 Min