![Bärlauch-Tomaten-Pesto Bärlauch-Tomaten-Pesto](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/419b00e8-3232-4c56-842c-b0ba151e4915/Derivates/01097cdc-f9c1-4f29-837c-2a38aa27843a.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g Bärlauchblätter, frisch, ohne Stiele
- 80 g Parmesan, in Stücken
- 50 g Pinienkerne
- 60 g getrocknete Tomaten, in Öl, abgetropft
- 100 g Olivenöl
- ½ TL Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1852 kJ / 442 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 40 g
- Błonnik
- 3.2 g
Alternatywne przepisy
Bärlauch-Aufstrich
15min
Rucolapesto
10min
Zucchini-Curry-Chutney mit Aprikosen
1h 30min
Bärlauchsalz
27 Std. 25 Min
Bärlauchöl
15min
Bärlauch-Rub
2h 10 min.
Bärlauch-Hummus
15min
Bärlauch-Hollandaise
15min
Bärlauchpaste
20 min
Bärlauch-Risotto
35 min
Bärlauchknödel mit Tomatensugo
1 Std. 10 Min
Bärlauchbutter
10min