![Pane ragno Pane ragno](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/38433B3B-80AF-4967-B6C7-C6B1E0EB6D99/Derivates/3522b634-e7c8-48a2-9349-a9c34147c478.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 300 g di acqua
- 10 g di lievito di birra fresco
- 500 g di farina manitoba
- 1 cucchiaino di sale
Ripieno
- 4 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 50 g di pomodori secchi sott'olio, sgocciolati
- 120 g di Gouda a pezzi
- 100 g di prosciutto cotto a cubetti
Terminare la preparazione
- 20 g di semi di zucca
- farina q.b.
- 30 g di acqua
- 5 g di bicarbonato di sodio
- 1 - 2 cucchiai di semi di sesamo
- 2 mandorle pelate
- 2 olive nere denocciolate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1497 kJ / 357 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Grissini stirati
2h
Pane alle olive
2h 20min
Piadina romagnola
15 Min
Stella di pane
3 Std. 30 Min
Grissini tricolore
2 godz. 15 min
Chiocciole al formaggio
4klst 15 min
Schiacciate ai semi di sesamo e papavero
40min
Focaccine fantasia
2 Std. 5 Min
Grissoni rustici saporiti
1 godz. 40 min
Panini basilico e pomodori secchi
3h 15 min
Pane scugnizzo
2h
Piccoli filoni alle olive verdi
2h 30min