Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Fruit Filling
- ½ orange, thin peelings of skin only
- 100 g vanilla sugar
- 400 g cooking apples (e.g. Bramley) peeled, cored, cut in pieces (2 cm)
- 400 g pears, peeled, cored, cut in pieces (4 cm)
- 1 cinnamon stick
- 2 cloves
- 2 star anise
- 200 g fresh blackberries
Topping
- 35 g crystallised ginger, diced
- 170 g plain flour, plus extra for dusting
- 75 g granulated sugar
- ¾ tsp baking powder
- ½ tsp bicarbonate of soda
- ½ tsp coarse sea salt
- 80 g unsalted butter, diced, plus extra for greasing
- 60 g buttermilk, plus extra for brushing
- 1 Tbsp Demerara sugar, for sprinkling
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1316 kJ / 315 kcal
- Białko
- 3.1 g
- Węglowodany
- 56 g
- Tłuszcz
- 8.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mincemeat and Almond Tart
2h 15min
Sticky Jamaican Ginger Cake
25 Std.
Butternut Squash and Chestnut Rolls
1h 40min
Cornish Fairings
35 Min
Summer Pudding
8 godz. 30 min
Gooseberry Curd
1h
Rhubarb Crumble
55min
Mincemeat Crumble Cake
1h 15 min
Peach and Plum Fruit Cobbler
1h
Coffee and Walnut Cake
1h 10min
Maple, Pecan and Banana Bread
1h 30min
Apple Crumble with Vanilla Cashew Ice Cream
1h