Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 - 2 cm piece fresh ginger, peeled
- ½ orange, zest only, no white pith
- 50 g brown onion, cut into halves
- 150 g pumpkin, peeled and cut into pieces (3-4 cm)
- 150 g carrot, peeled and cut into pieces (3-4 cm)
- 80 g water
- ½ tsp Chicken stock paste (see Tips)
- 20 g unsalted butter
- 1 - 2 pinches salt, to taste
- 1 - 2 pinches ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 627.5 kJ / 150 kcal
- Białko
- 2.2 g
- Węglowodany
- 18.9 g
- Tłuszcz
- 8.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.2 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 136.8 mg
Alternatywne przepisy
Turmeric cauliflower soup (Post-natal)
50 Min
Beetroot and blood orange purée (6-9 months)
30 Min
Fish broccoli purée (around 6 months)
30 Min
Zucchini and parsnip frittata fingers (6-9 months)
45min
Peach, apple and lamb purée (around 6 months)
35min
Vegetable purée (sweet potato)
25 Min
Mixed vegetable mash (purée)
40min
Beef and vegetable purée (first foods)
25 Min
Zucchini fritters (Toddlers and beyond)
40min
Pear and ginger purée (6-9 months)
25 Min
Pumpkin chicken purée (around 6 months)
25 Min
Beef, purple carrot and cauliflower purée (around 6 months)
30 Min