Carrot, pumpkin and ginger purée

Carrot, pumpkin and ginger purée

4.5 31 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
2 portions

Składniki

  • piece fresh ginger peeled
    1 - 2 cm
  • orange zest only, no white pith
    ½
  • brown onion cut into halves
    50 g
  • pumpkin peeled and cut into pieces (3-4 cm)
    150 g
  • carrot peeled and cut into pieces (3-4 cm)
    150 g
  • water
    80 g
  • Chicken stock paste (see Tips)
    ½ tsp
  • unsalted butter
    20 g
  • salt to taste
    1 - 2 pinches
  • ground black pepper to taste
    1 - 2 pinches

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 136.8 mg
Białko 2.2 g
Kalorie 627.5 kJ / 150 kcal
Tłuszcz 8.4 g
Błonnik 3.8 g
Tłuszcz nasycony 5.2 g
Węglowodany 18.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...