Potato and porcini mushroom soup

Potato and porcini mushroom soup

4.2 30 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • dried porcini mushrooms
    30 g
  • potatoes peeled and cut into pieces (2 cm)
    300 g
  • dry white wine
    50 g
  • water
    600 g
  • pouring (whipping) cream
    200 g
  • brown onion cut into halves
    80 g
  • garlic cloves
    2
  • Vegetable stock paste (see Tip)
    2 tsp
  • salt to taste
    1 - 3 pinches
  • ground black pepper
    ¼ tsp
  • ground nutmeg
    ¼ tsp
  • cayenne pepper
    1 pinch
  • salted butter cut into pieces
    50 g
  • crème fraîche
    3 tbsp
  • fresh flat-leaf parsley leaves and stalks, chopped for garnishing
    4 sprigs

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 392.9 kcal / 1650.4 kJ
Białko 4.7 g
Tłuszcz 33.7 g
Węglowodany 16.9 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 22 g
Sód 603.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...