Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 chicken legs, skin on and with bone in
- 250 g onions, quartered
- 8 garlic cloves
- 200 g red peppers, cut in pieces
- 12 fresh basil leaves
- 1 - 1 ½ Tbsp chilli sauce, to taste
- 2 Tbsp dried oregano
- 130 g olive oil
- 250 g fresh green beans, topped and tailed, cut in pieces (1 cm)
- 90 g white wine vinegar
- 80 g sugar
- 1 tsp curry powder
- 1 tsp ground turmeric
- 1 ½ tsp fine sea salt
- 2 tsp cornmeal, finely ground
- 2 Tbsp water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3327 kJ / 795 kcal
- Białko
- 39 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 55 g
- Błonnik
- 3.7 g
Alternatywne przepisy
Tandoori chicken
1 godz. 35 min
Prawn Chow Mein
45 min
Mediterranean Chicken Wings with Herb Orange Rice
1h
Moroccan Lamb Meatballs with Batbout Flatbreads
1 godz. 35 min
Pollock in Champagne Sauce
Brak ocen
English Brunch
50min
Piri Piri Chicken with Chopped Vegetable Salad
7h 20min
Roast Lamb with Vegetables and Mint Sauce
2h
Moroccan Chicken and Couscous
45 min
Roasted Marinated Chicken Thighs with Carrot Swede Mash
8u. 45min
Pink Salad
10min
Devilled Chicken with Coleslaw
1 godz. 45 min