Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g oat flakes
- 500 g water
-
2
tsp dried instant yeast (8 g)
lub 20 g fresh yeast, crumbled - 2 Tbsp honey
- 100 g sunflower oil, plus extra for greasing
- 200 g rye flour
- 380 g bread flour, plus extra for dusting
- 1 ½ tsp salt
- ½ - 1 tsp dried fennel seeds, to taste (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1738 kJ / 415 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 4.8 g
Alternatywne przepisy
Chickpea Flatbread and Curried Vegetable Dip
50min
Aloo Beetroot Tikki
1h
Vegan Butter
2h
Pepper, Anchovy and Onion Cornbread Tart
45min
Chickpea Flatbread and Curried Vegetable Dip
50min
Amaranth and Chickpea Patties
1h 30min
Lupini Cheese
2 godz. 45 min
Quinoa and Chia Chips
45min
Slow Cooked Beans with Cider
2h 30min
Spelt and Honey Tear and Share Bread
6 Std. 40 Min
Falafel in Square Flatbread (R’gaif Bread) with Tahini Sauce
1 Std. 25 Min
Lentil Burgers with Beetroot Rolls and Vegan Mayonnaise
4h 20min