Rye Flatbreads

Rye Flatbreads

4.7 9 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
8 pieces

Składniki

  • oat flakes
    70 g
  • water
    500 g
  • dried instant yeast (8 g)
    2 tsp
    20 g fresh yeast, crumbled
  • honey
    2 Tbsp
  • sunflower oil plus extra for greasing
    100 g
  • rye flour
    200 g
  • bread flour plus extra for dusting
    380 g
  • salt
    1 ½ tsp
  • dried fennel seeds (opcjonalnie) to taste
    ½ - 1 tsp

Wartości odżywcze na 1 piece

Kalorie 415 kcal / 1738 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 61 g
Błonnik 4.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...