![Rye Flatbreads Rye Flatbreads](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/DA9211B6-E20D-4CE4-BD8F-810FD8BE661B/Derivates/F3F21208-00CB-4CC0-9265-19C08E5D1EFA.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g oat flakes
- 500 g water
-
2
tsp dried instant yeast (8 g)
lub 20 g fresh yeast, crumbled - 2 Tbsp honey
- 100 g sunflower oil, plus extra for greasing
- 200 g rye flour
- 380 g bread flour, plus extra for dusting
- 1 ½ tsp salt
- ½ - 1 tsp dried fennel seeds, to taste (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1738 kJ / 415 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 4.8 g
Alternatywne przepisy
Courgette & Ginger Marmalade
40 Min
Spelt and Honey Tear and Share Bread
6h 40 min
Irish Stout and Walnut Bread
2 Std. 50 Min
Spelt Bread
1h 45min
Five-seed bread
1klst 50 min
Lentil loaf
1h 55 min
Rye Bread Rolls
4h
Scandinavian Rye Bread
27 Std.
Rye and Walnut Bread
1 godz. 25 min
Wholemeal Focaccia
2h 35min
Sonja's Bread
3h 10 min
Seedy Wholemeal Bread
1h 35 min