![Canederli di ricotta con ragù di rabarbaro Canederli di ricotta con ragù di rabarbaro](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/64F60274-F6DD-4F09-AA8A-346235C325E8/Derivates/0A0631EA-A44B-49FE-8D85-4EA30954AB88.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Canederli
- 300 g di ricotta
- 40 g di burro morbido
- 2 uova
- 30 g di farina tipo 00
- 150 g di pane bianco in cassetta a tocchetti
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
Ragù di rabarbaro
- 50 g di cipolla a pezzi
- 15 g di burro
- 200 g di rabarbaro a tocchetti (1 cm)
- 30 g di aceto balsamico
- 15 g di zucchero
- 60 g di vino rosso
Terminare la preparazione
- 50 g di pangrattato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1338 kJ / 335.5 kcal
- Białko
- 11.3 g
- Węglowodany
- 35.6 g
- Tłuszcz
- 15.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.8 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 306.3 mg
Alternatywne przepisy
Girelle con pesto di noci
50min
Sformatini formaggio e aromatiche (tartra)
1 godz.
Gnocchi di lenticchie con sugo di cotechino
1 Std. 50 Min
Minestra di castagne
1 godz. 40 min
Strüdel all'uva
1 godz.
Gnocchi alla romana ai formaggi (senza uova)
2 godz.
Quenelle salate di carote e mandorle
1 godz. 30 min
Miscela di farina al cacao e frutta secca
10 min
Biscotti al burro, amarene e rosmarino
5h
Girelle integrali al tonno e ceci
8 Std.
Purè di zucca e patate
1 godz. 30 min
Risotto timo e toma
35min