Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Canederli
- 300 g di ricotta
- 40 g di burro morbido
- 2 uova
- 30 g di farina tipo 00
- 150 g di pane bianco in cassetta a tocchetti
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
Ragù di rabarbaro
- 50 g di cipolla a pezzi
- 15 g di burro
- 200 g di rabarbaro a tocchetti (1 cm)
- 30 g di aceto balsamico
- 15 g di zucchero
- 60 g di vino rosso
Terminare la preparazione
- 50 g di pangrattato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1338 kJ / 335.5 kcal
- Białko
- 11.3 g
- Węglowodany
- 35.6 g
- Tłuszcz
- 15.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.8 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 306.3 mg
Alternatywne przepisy
Gnocchi di semolino con ragù di verdure
55 Min
Gnocchi alla romana al pepe nero con radicchio e speck
2 godz. 10 min
Chicche di pane al pomodoro (senza lattosio)
1h 10min
Sformatini verdure e yogurt
40 Min
Involtini di porri e ceci
30 Min
Gnocchi bicolore
2 godz.
Tortini con cuore di Parmigiano e pomodori secchi
1h
Tartellette salate di verdure
1h
Biscottini sandwich salati
1 Std. 30 Min
Muffin salati alle puntarelle e cappuccio rosso
1h
Gnocchi alla romana alle erbe con pomodorini confit
2 godz. 40 min
Muffin salati Sbrinz e verdure
35 Min