Canederli di ricotta con ragù di rabarbaro

Canederli di ricotta con ragù di rabarbaro

3.4 5 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
6 porzioni

Składniki

Canederli
  • 300 g di ricotta
  • 40 g di burro morbido
  • 2 uova
  • 30 g di farina tipo 00
  • 150 g di pane bianco in cassetta a tocchetti
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
Ragù di rabarbaro
  • 50 g di cipolla a pezzi
  • 15 g di burro
  • 200 g di rabarbaro a tocchetti (1 cm)
  • 30 g di aceto balsamico
  • 15 g di zucchero
  • 60 g di vino rosso
Terminare la preparazione
  • 50 g di pangrattato

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 335.5 kcal / 1338 kJ
Białko 11.3 g
Tłuszcz 15.5 g
Węglowodany 35.6 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 8.8 g
Sód 306.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...