Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g Parmesan, in Stücken
- 250 g Tagliatelle
- Wasser zum Kochen der Nudeln
- Salz zum Kochen der Nudeln
- 3 Zweige Rosmarin, abgezupft
- 120 g Butter, in Stücken
- 2 Knoblauchzehen, in dünnen Scheiben
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub ½ Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 4048 kJ / 968 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 89 g
- Tłuszcz
- 58 g
- Błonnik
- 6.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Linguine in Tomatenbutter
30min
Parmesan-Pasta
30min
Salbei-Knoblauch-Pasta
20min
Zitronen-Ziti mit Mascarpone
1 Std.
Ligurische Nudeln mal anders
45min
Penne mit Spinat-Käse-Sauce
25min
Tagliatelle mit Pistazien-Pesto und Zitrone
30min
Linguine in Zitronen-Kräuter-Öl
25min
Pasta mit Pistazien-Pesto
25min
Pappardelle in Pfefferbutter
20min
Walnuss-Ricotta-Pesto
10min
Nudeln mit Käsesauce, Pesto und frischen Tomaten
45min