Hackbällchen mit Blumenkohlreis und Currysauce

Hackbällchen mit Blumenkohlreis und Currysauce

3.9 644 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
2 Portionen

Składniki

Blumenkohlreis, Gemüse und Hackbällchen
  • Blumenkohlröschen klein
    300 g
  • Paprika, gemischt rot und gelb, in Streifen (1 cm)
    300 g
  • Zwiebel (ca. 70 g), halbiert
    1
  • Knoblauchzehe
    1
  • Champignons halbiert
    80 g
  • Rinderhackfleisch
    200 g
  • Paprika edelsüß
    ½ TL
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Senf, mittelscharf
    ½ TL
  • Wasser
    1200 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Vollkornreis (Garzeit 25 Minuten)
    50 g
Sauce
  • Frischkäse, light
    50 g
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Curry
    1 TL
  • Zitronensaft
    1 Spritzer
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    ½ TL
    ¼ Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 410 kcal / 1752 kJ
Białko 33 g
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 29 g
Błonnik 9.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...