Kołduny litewskie
TM6 TM5

Kołduny litewskie

4.3 (68 ocen)

Składniki

Ciasto

  • 130 g wody
  • 20 g oleju rzepakowego
  • 300 g mąki pszennej
  • ¼ łyżeczki soli

Farsz

  • 250 g wołowiny, np. antrykot, rostbef, bez białych błonek, lekko zmrożonej, pokrojonej na 3-5 cm kawałki (patrz wskazówka)
  • 75 g wody, plus dodatkowa ilość do gotowania kołdunów
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
  • 2 - 3 łyżeczki majeranku, suszonego
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ¼ łyżeczki soli, plus dodatkowa ilość do osolenia wody
  • mąka pszenna, do oprószenia blatu

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
139.8 kJ / 33.4 kcal
Białko
1.7 g
Węglowodany
4.8 g
Tłuszcz
0.8 g
Błonnik
0.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy