Urządzenia i Akcesoria
Omułki zapiekane z ziołową bułką tartą
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porcje
Składniki
-
1000 g omułków, mrożonych, oczyszczonych, uprzednio rozmrożonych1000 g omułków, świeżych, oczyszczonych
-
gorąca woda ilość do namoczenia omułków
-
2 ząbki czosnku
-
6 gałązek natki pietruszki, świeżej tylko liście
-
25 g oliwy z oliwek
-
20 g masła
-
25 g bułki tartej
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
30.5 g
Kalorie
1273.8 kJ /
304.2 kcal
Tłuszcz
16.1 g
Błonnik
0.6 g
Węglowodany
15.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA SARDYŃSKA
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Gulasz wieprzowy z owocami morza
1 Std. 10 Min
Tarte ogórki kiszone - na zupę ogórkową (TM5)
122 Std. 20 Min
Grasica cielęca z cebulą dymką
3 Std.
Operetta z owocami morza i kulkami ziemniaczanymi
2 Std. 10 Min
Chłodnik pomidorowy z kolendrą i krewetkami po meksykańsku
1 Std. 50 Min
Panierowana cebula bhaji
30 Min
Pierożki na parze z wieprzowiną
1 Std.
Małże z bazyliowym sosem
35 Min
Koktajl truskawkowy
5 Min
Pierożki wonton z serem kozim i sosem Pistou
40 Min
Grzanka z serkiem, kawiorem i surówką z rzodkiewki
25 Min
Smażone pierożki wonton
1 Std. 25 Min