
Urządzenia i Akcesoria
Omułki zapiekane z ziołową bułką tartą
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porcje
Składniki
-
1000 g omułków, świeżych, oczyszczonych
-
gorąca woda ilość do namoczenia omułków
-
2 ząbki czosnku
-
6 gałązek natki pietruszki, świeżej tylko liście
-
25 g oliwy z oliwek
-
20 g masła
-
25 g bułki tartej
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
304.2 kcal /
1273.8 kJ
Białko
30.5 g
Tłuszcz
16.1 g
Węglowodany
15.2 g
Błonnik
0.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA SARDYŃSKA
9 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Wegański żel owocowy
1 godz. 15 min
Langoszburger z surówką z kapusty (TM5)
1 godz. 30 min
Deska masła
10 min
Sok z owoców jagodowych (od 6. miesiąca życia)
10 min
Krokiety z szynką Cecina i kozim serem
9 godz. 20 min
Sos choron
20 min
Kołduny litewskie
1 godz. 50 min
Bułka tarta ze świeżego pieczywa
5 min
Sos cytrynowy
20 min
Pasztet z gęsi z farszem grzybowym
9 godz. 45 min
Czorne kluski
3 godz. 30 min
Koktajl truskawkowy
5 min