Urządzenia i Akcesoria
Omułki zapiekane z ziołową bułką tartą
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porcje
Składniki
-
1000 g omułków, mrożonych, oczyszczonych, uprzednio rozmrożonych1000 g omułków, świeżych, oczyszczonych
-
gorąca woda ilość do namoczenia omułków
-
2 ząbki czosnku
-
6 gałązek natki pietruszki, świeżej tylko liście
-
25 g oliwy z oliwek
-
20 g masła
-
25 g bułki tartej
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
30.5 g
Kalorie
1273.8 kJ /
304.2 kcal
Tłuszcz
16.1 g
Błonnik
0.6 g
Węglowodany
15.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA SARDYŃSKA
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Tarte ogórki kiszone - na zupę ogórkową (TM5)
122 godz. 20 min
Sangrita
10 min
Koktajl Piñarita
5 min
Drink truskawkowy z mango i syropem z mandarynek
15 min
Krem pomarańczowy z syropem z kwiatów czarnego bzu
25 min
Koktajl tropikalny
15 min
Mrożona kostka z musem truskawkowym
5 godz. 30 min
Mieszanka do wypieku chleba kakaowego z bakaliami
10 min
Mieszanka do wypieku chleba pomidorowo-ziołowego
10 min
Ogórki kiszone - na zupę ogórkową
15 min
Mleko kasztanowe z Nutellą®
45 min
Masło czosnkowe z serkiem
10 min