Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
1000
g omułków, świeżych, oczyszczonych
lub 1000 g omułków, mrożonych, oczyszczonych, uprzednio rozmrożonych - gorąca woda, ilość do namoczenia omułków
- 2 ząbki czosnku
- 6 gałązek natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 25 g oliwy z oliwek
- 20 g masła
- 25 g bułki tartej
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1273.8 kJ / 304.2 kcal
- Białko
- 30.5 g
- Węglowodany
- 15.2 g
- Tłuszcz
- 16.1 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Koktajl truskawkowy
5min
Bulion rybny
1h
Marynata do ryb na bazie jałowca i ziaren fenkułu z dodatkiem ginu
10min
Grzanka z serkiem, kawiorem i surówką z rzodkiewki
25min
Sałatka z owocami morza i sosem porowym
1h 20min
Masło ziołowe
15min
Sok z owoców jagodowych (od 6. miesiąca życia)
10min
Babeczki ziemniaczane
1 Std. 10 Min
Pasta rybna z suszonymi pomidorami
20min
Koktajl ananasowy
5min
Rozdrabnianie orzechów
5min
Drożdżowa babka pomarańczowa z lukrem
3 Std.