Urządzenia i Akcesoria
Omułki zapiekane z ziołową bułką tartą
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porcje
Składniki
-
1000 g omułków, mrożonych, oczyszczonych, uprzednio rozmrożonych1000 g omułków, świeżych, oczyszczonych
-
gorąca woda ilość do namoczenia omułków
-
2 ząbki czosnku
-
6 gałązek natki pietruszki, świeżej tylko liście
-
25 g oliwy z oliwek
-
20 g masła
-
25 g bułki tartej
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
30.5 g
Kalorie
1273.8 kJ /
304.2 kcal
Tłuszcz
16.1 g
Błonnik
0.6 g
Węglowodany
15.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA SARDYŃSKA
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pasztet z gęsi z farszem grzybowym
9 godz. 45 min
Tatar z łososia z imbirem
15 min
Clafoutis z krojonymi śliwkami (TM5)
1 godz. 15 min
Szybka zupa „serowo”-cebulowa w proszku
10 min
Czarny makaron
1 godz.
Tatar z łososia
10 min
Bułka tarta ze świeżego pieczywa
5 min
Grzanka z serkiem, kawiorem i surówką z rzodkiewki
25 min
Surówka z białej kapusty z sosem rzodkiewkowym
10 min
Mieszanka do wypieku chleba kakaowego z bakaliami
10 min
Sos cumberland
15 min
Surówka z selera na słodko
15 min