
Urządzenia i Akcesoria
Czekoladowe kąski z orzechami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
25 porcji
Składniki
-
250 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
-
150 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia formy
-
150 g orzechów włoskich, łuskanych
-
200 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
-
150 - 200 g cukru
-
1 łyżka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
4 jajka
-
1 szczypta soli
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Polewa
-
300 g mlecznej czekolady pokrojonej na kawałki
-
250 g orzechów włoskich, łuskanych
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
353 kcal /
1477.1 kJ
Białko
5.6 g
Tłuszcz
26.2 g
Węglowodany
26.2 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
10.5 g
Sód
42.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ATELIER CZEKOLADY
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Ciasto serowo-migdałowe w stylu retro
1 godz. 10 min
Ciasto pomarańczowe z makiem
13 godz. 25 min
Ciasto z jabłkami
1 godz. 20 min
Ciasto bananowe z czekoladą
1 godz. 35 min
Kanadyjskie ciasto owocowe
1 godz. 30 min
Sernik z ricotty z jabłkami
6 godz.
Babka makowa
1 godz. 20 min
Kokosanka z owocami
1 godz. 20 min
Ciasto bananowo-kakaowe z orzechami
1 godz. 10 min
Ciasto cytrynowe
2 godz.
Ciasto pomarańczowe
45 min
Jabłecznik
55 min