Urządzenia i Akcesoria
Czekoladowe kąski z orzechami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
25 porcji
Składniki
-
250 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
-
150 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia formy
-
150 g orzechów włoskich, łuskanych
-
200 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
-
150 - 200 g cukru
-
2 łyżki cukru wanilinowego1 łyżka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
4 jajka
-
1 szczypta soli
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Polewa
-
300 g mlecznej czekolady pokrojonej na kawałki
-
250 g orzechów włoskich, łuskanych
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
42.9 mg
Białko
5.6 g
Kalorie
1477.1 kJ /
353 kcal
Tłuszcz
26.2 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
10.5 g
Węglowodany
26.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ATELIER CZEKOLADY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ciasto serowo-migdałowe w stylu retro
1 Std. 10 Min
Markiza czekoladowa
2 Std. 25 Min
Ciasto jogurtowe
1 Std. 40 Min
Ciasto z jabłkami
1 Std. 20 Min
Ciasto herbaciane
1 Std. 15 Min
Kanadyjskie ciasto owocowe
1 Std. 30 Min
Ciasto migdałowe
1 Std. 15 Min
Ciasto frangipane
1 Std. 45 Min
Sernik jogurtowy
8 Std.
Kokosanka z owocami
1 Std. 20 Min
Ciasto pomarańczowe
45 Min
Jabłecznik
55 Min