
Urządzenia i Akcesoria
Ciasto wielkanocna krówka
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 7 godz.
20 kawałków
Składniki
-
orzechów włoskich, łuskanych, połówek70 g
Ciasto
-
masła zimnego, pokrojonego na kawałki170 g
-
cukru100 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do podsypania470 g
-
sody oczyszczonej1 płaska łyżeczka
-
jajko1
-
mleka40 g
-
miodu, płynnego40 g
Beza
-
białek6
-
cukru200 g
-
skrobi ziemniaczanej2 łyżeczki
Kremy
-
masy krówkowej (ok. 510 g), w temp. pokojowej, podzielonej na kawałki1 puszka
-
masła w temp. pokojowej, pokrojonego na kawałki (patrz wskazówka)220 g
-
kakao naturalnego, niesłodzonego25 g
-
migdały, w płatkach do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
391.7 kcal /
1638.9 kJ
Białko
6 g
Tłuszcz
20.4 g
Węglowodany
48 g
Błonnik
1.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

RODZINNA WIELKANOC
9 Przepisów
Polska
Polska