Urządzenia i Akcesoria
Ciasto wielkanocna krówka
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 7 godz.
20 kawałków
Składniki
-
70 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
Ciasto
-
170 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
-
100 g cukru
-
2 łyżeczki cukru wanilinowego1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
470 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do podsypania
-
1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej
-
1 jajko
-
40 g mleka
-
40 g miodu, płynnego
Beza
-
6 białek
-
200 g cukru
-
2 łyżeczki skrobi ziemniaczanej
Kremy
-
1 puszka masy krówkowej (ok. 510 g), w temp. pokojowej, podzielonej na kawałki
-
220 g masła w temp. pokojowej, pokrojonego na kawałki (patrz wskazówka)
-
25 g kakao naturalnego, niesłodzonego
-
rodzynki, do dekoracjimigdały, w płatkach do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Białko
6 g
Kalorie
1638.9 kJ /
391.7 kcal
Tłuszcz
20.4 g
Błonnik
1.3 g
Węglowodany
48 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
RODZINNA WIELKANOC
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Tort Marysieńka
9 godz. 30 min
Mazurek czekoladowo-kajmakowy z orzechami
1 godz. 40 min
Przekładaniec na bogato
2 godz. 35 min
Chatka wielkanocna
12 godz. 50 min
Tort brownie z solonym sosem karmelowym i bitą śmietaną
3 godz. 50 min
Tort czekoladowy z wiśniami
8 godz.
Miodownik-Stefanka Sławomira Zabawy
4 godz.
Kajmakowe ciasto na zimno z biszkoptami
2 godz. 30 min
Ciasto Snikers
26 godz.
Babka muślinowa z polewą kakaową
2 godz. 10 min
Królewiec
9 godz. 45 min
Rolada piernikowa z kremem i marcepanem
4 godz. 40 min