
Urządzenia i Akcesoria
Ciasto wielkanocna krówka
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 7 godz.
20 kawałków
Składniki
-
70 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
Ciasto
-
170 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
-
100 g cukru
-
1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
470 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do podsypania
-
1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej
-
1 jajko
-
40 g mleka
-
40 g miodu, płynnego
Beza
-
6 białek
-
200 g cukru
-
2 łyżeczki skrobi ziemniaczanej
Kremy
-
1 puszka masy krówkowej (ok. 510 g), w temp. pokojowej, podzielonej na kawałki
-
220 g masła w temp. pokojowej, pokrojonego na kawałki (patrz wskazówka)
-
25 g kakao naturalnego, niesłodzonego
-
migdały, w płatkach do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
391.7 kcal /
1638.9 kJ
Białko
6 g
Tłuszcz
20.4 g
Węglowodany
48 g
Błonnik
1.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

RODZINNA WIELKANOC
9 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Torcik truskawkowo-serowy na zimno
6 godz. 30 min
Anielskie ciasto (angel cake) z kremem waniliowym i truskawkami
2 godz. 30 min
Kajmakowe ciasto na zimno z biszkoptami
2 godz. 30 min
Tarta z winogronami i galaretką
5 godz. 40 min
Ciasto Snikers
26 godz.
Sernik z brzoskwiniami i kokosem
6 godz. 50 min
Sernik z ciastkami Oreo®
9 godz. 30 min
Budyniowe ciasto na zimno z herbatnikami i czekoladową śmietaną
4 godz. 30 min
Sernik z ricotty z jabłkami
6 godz.
Babka muślinowa z polewą kakaową
2 godz. 10 min
Ciasto z pianką truskawkową
6 godz. 25 min
Ciasto z truskawkami
8 godz. 30 min