Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 150 g di cipolle in quarti
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 800 g di trippa precotta a listarelle (2 cm)
- 250 g di passata di pomodoro
- 100 g di acqua
-
1
cucchiaino di dado per brodo vegetale
lub 1 dado per brodo vegetale - 1 cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1142 kJ / 273 kcal
- Białko
- 25.1 g
- Węglowodany
- 2.7 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Trippa in rosso con patate
1h 30 min.
Crostini con fegatini di pollo
40 min.
Trippa alla romana
2h
Fegato alla veneziana
35min
Trippa in bianco alla napoletana
1h 30 min.
Trippa alla genovese con funghi e pancetta
1h 10 min.
Trippa alla fiorentina
1h 15 min.
Trippa all'empolese
1h 15 min.
Lampredotto
1h 20min
Trippa alla trasteverina
45 min.
Trippa in umido
1h 10 min.
Trippa e fagioli alla contadina
1h 10 min.