![Salsa di peperoni in conserva Salsa di peperoni in conserva](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6C5C3589-7A2E-4943-8C39-02707D19F055/Derivates/DE733896-1CF3-4AA8-9E72-75947B41A027.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g di peperoni, puliti e a pezzi (3 cm)
- 2 cipolle medie a pezzi
- 3 - 4 filetti di acciuga sott'olio
- 10 g di sale
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di acqua
- 1 peperoncino piccante fresco (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1046 kJ / 250 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 18.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ravioli con cuore di nduja e pesto di melanzane
1 godz.
Pesto di broccoli, acciughe e nocciole
50 min
Crema di melanzane e peperoncini
35min
Pesto alle foglie di carota
10 min
Contorno di melanzane, cipolle e pomodori
35min
Pesto di melanzane
10 min
Pesto di zucchine, pistacchi e basilico
10 min
Salsa peperoni rossi e mele
35min
Pesto ai fiori di zucca e pinoli
10 min
Pesto di rucola
10 min
Farfalle integrali alla crema di peperoni (vegan)
55 min
Calamarata con crema di peperoni
30 min