Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g di peperoni, puliti e a pezzi (3 cm)
- 2 cipolle medie a pezzi
- 3 - 4 filetti di acciuga sott'olio
- 10 g di sale
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di acqua
- 1 peperoncino piccante fresco (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1046 kJ / 250 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 18.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pesto di zucchine, pistacchi e basilico
10min
Contorno di carote in agrodolce
1 Std.
Farfalle integrali alla crema di peperoni (vegan)
55min
Pesto di rucola
10min
Confettura di peperoncini piccanti
35 Min
Pesto di pomodori secchi
10min
Patè di peperoncini
30 Min
Crema di melanzane e peperoncini
35 Min
Club Sandwich manzo e cipolle con jalapeno in agrodolce
6 godz. 30 min
Composta di melanzane e peperoni
1 Std. 45 Min
Maccheroni a fezze con pesto di melanzane
50 Min
Pesto di pomodori secchi e aglio
10min