Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Oliven-Tapenade
- 50 g Kalamata Oliven, entsteint
- 50 g Oliven, grün, entsteint
- 1 EL getrocknete Tomaten, abgetropft
- 2 TL Kapern, eingelegt, abgetropft
- 5 Stängel Basilikum, abgezupft
- 2 Prisen Paprika de la Vera (geräuchertes Paprikapulver)
- 1 TL Balsamico, dunkel
Tortilla
- 50 g Parmesan, in Stücken (3 cm)
- 1 EL Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
- 80 g rote Zwiebeln
- 2 Knoblauchzehen
- 4 Stängel Petersilie, abgezupft
- 500 g Wasser
- 200 g Kartoffeln, geschält, längs halbiert und in Scheiben (5 mm)
- 40 - 60 g frische Pilze, gesäubert, je nach Größe halbiert oder geviertelt (opcjonalnie)
- 80 g rote Paprika, in Streifen (5 mm)
- ½ TL Paprika de la Vera
- ¼ - ½ TL Salz
- ¼ - ½ TL Pfeffer
- 6 Eier
- 50 g Milch
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 687 kJ / 164 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chorizo-Quiche
2h 30 min
Focaccia mit Rosmarin
2h 30 min
Vitello Tonnato
48 Std.
Patatas Bravas mit Chorizo
1 Std. 15 Min
Pesto mit Basilikum
5 Min
Gazpacho Andalusia
40 Min
Tarte provençale
1 Std. 40 Min
Spanische Tapa-Bällchen mit Datteln
30 Min
Tabouleh
15min
Tapenade
5 Min
Zitrus-Aioli
10 Min
Chimichurri mit Chili - argentinische Steaksauce
3 Std.