![Tortilla mit Oliven-Tapenade Tortilla mit Oliven-Tapenade](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0085F988-DECA-418D-A123-4CC8249730E4/Derivates/2B73D8ED-ABAC-430B-979A-B2C81C44E9D0.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Oliven-Tapenade
- 50 g Kalamata Oliven, entsteint
- 50 g Oliven, grün, entsteint
- 1 EL getrocknete Tomaten, abgetropft
- 2 TL Kapern, eingelegt, abgetropft
- 5 Stängel Basilikum, abgezupft
- 2 Prisen Paprika de la Vera (geräuchertes Paprikapulver)
- 1 TL Balsamico, dunkel
Tortilla
- 50 g Parmesan, in Stücken (3 cm)
- 1 EL Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
- 80 g rote Zwiebeln
- 2 Knoblauchzehen
- 4 Stängel Petersilie, abgezupft
- 500 g Wasser
- 200 g Kartoffeln, geschält, längs halbiert und in Scheiben (5 mm)
- 40 - 60 g frische Pilze, gesäubert, je nach Größe halbiert oder geviertelt (opcjonalnie)
- 80 g rote Paprika, in Streifen (5 mm)
- ½ TL Paprika de la Vera
- ¼ - ½ TL Salz
- ¼ - ½ TL Pfeffer
- 6 Eier
- 50 g Milch
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 687 kJ / 164 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Aubergine-Parmaggiana
1 godz. 10 min
Vitello Tonnato
48 Std.
Bruschette mit Walnusspaste und Büffel-Mozzarella
20 Min
Mojo für Meeresfrüchte
10min
Thunfisch-Oliven-Empanaditas
2 godz. 15 min
Tapenade
5min
Tomato Tonnato
15min
Patatas Bravas mit Chorizo
1h 15min
Tarte provençale
1 Std. 40 Min
Gefüllte Champignons mit Manchego
40min
Pesto mit Basilikum
5min
Gazpacho Andalusia
40min