Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Vorbereitung
- Wasser
- 1 Zitrone, in Scheiben
- 2 - 3 Artischocken, frisch, je nach Größe
Garen und Fertigstellung
- 1600 g Wasser
- 1 ½ TL Salz
- 10 g Essig
- 2 Scheiben Zitrone, unbehandelt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 470 kJ / 112 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 28.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Artischocken alla Romana
50min
Getrüffelte Maispoularde auf Rahmspinat
1 Std.
Auberginenpüree
30 Min
Seehecht-Medaillons mit Rote-Bete-Rucola-Salat
1 godz. 30 min
Melanzani mit Miso-Glasur (Nasu dengaku)
1 Std.
Quinoa-Linsen Mujaddara mit karamellisierten Zwiebeln
1h 10min
Lauwarmer Romanescosalat
40 min
Ajvar-Mayonnaise für Artischocken
5 Min
Gedämpfter Chicorée in Orangenmarinade
30 Min
Pak Choi mit Sesam und Sojasauce
15 min
Zwiebel-Vinaigrette für Artischocken
5 Min
Kale-Chips
40 min