Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Koftas di agnello
- 20 g di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 150 g di cipollotto a pezzi
- 900 g di spalla di agnello (con o senza osso), trita
- ½ cucchiaino di sale
- ½ cucchiaino di pepe bianco macinato
Salsa ai peperoni
- 300 g di cipolle a metà
- 150 g di peperone rosso, pulito e a pezzi (3 cm)
- 20 g di olio di oliva + q.b.
- 400 g di pomodori pelati, con la loro salsa
- ½ cucchiaino di sale
- ½ cucchiaino di pepe bianco macinato
- 400 g di patate, pelate e a fette (2-3 mm)
- 350 g di pomodori a fette (2-3 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2400 kJ / 576 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 42 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dal makhani
Brak ocen
Spaghetti cinesi con verdure
40min
Couscous con agnello e verdure
50min
Gamberi in casseruola con vermicelli
30min
Tajine Mqualli (Tajine di pollo)
30min
Stufato di agnello, melanzane e cumino
1h 10min
Caviale di melanzane (Moutabel)
50min
Spezzatino di tofu e maiale dello Sichuan
20min
Arroz di pollo
1h 20min
Zuppa di pollo e funghi
55p
"Caviale" di melanzane e lenticchie (vegan)
25min
Zuppa di miso con soba
55p