Koftas con patate in salsa ai peperoni
TM5 TM6

Koftas con patate in salsa ai peperoni

3.0 (2 oceny)

Składniki

Koftas di agnello

  • 20 g di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 150 g di cipollotto a pezzi
  • 900 g di spalla di agnello (con o senza osso), trita
  • ½ cucchiaino di sale
  • ½ cucchiaino di pepe bianco macinato

Salsa ai peperoni

  • 300 g di cipolle a metà
  • 150 g di peperone rosso, pulito e a pezzi (3 cm)
  • 20 g di olio di oliva + q.b.
  • 400 g di pomodori pelati, con la loro salsa
  • ½ cucchiaino di sale
  • ½ cucchiaino di pepe bianco macinato
  • 400 g di patate, pelate e a fette (2-3 mm)
  • 350 g di pomodori a fette (2-3 mm)

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
2400 kJ / 576 kcal
Białko
29 g
Węglowodany
22 g
Tłuszcz
42 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy