Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 310 g de harina de fuerza
- 310 g de harina de repostería
- 100 g de avellanas tostadas
- 240 g de azúcar glas
- 250 g de manteca de cerdo ibérico
- ½ cucharadita de canela molida
- 250 g de vino dulce
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 624 kJ / 149 kcal
- Białko
- 1.87 g
- Węglowodany
- 17.36 g
- Tłuszcz
- 7.93 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mantecados empolvados
2 Std.
Bollos de manteca (Andalucía)
1 godz. 10 min
Mantecados
2 Std.
Hojaldrinas de naranja
2 Std.
Mantecados de almendra
30 min
Pestiños borrachuelos
50 min
Tortas de Pascua murcianas
2 Std.
Pestiños andaluces
1 Std.
Cortadillos de cidra
1 Std.
Perrunillas
30 min
Marquesas
30 min
Roscos chiclaneros
1 Std.