Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bizcocho de chocolate
- 8 claras de huevo L (53-63 g cada huevo)
- 165 g de azúcar
- 280 g de chocolate negro (70% de cacao) en trozos
-
140
g de avellanas
lub 140 g de almendras tostadas sin sal - 280 g de mantequilla a temperatura ambiente (y algo más para engrasar)
- 10 yemas de huevo L (53-63 cada huevo)
Ganache
- 200 g de chocolate negro (70% de cacao) en trozos
- 170 g de nata (35% de grasa)
Montaje
- 1 ½ cucharadita de colorante alimentario negro
- 3 - 4 cucharadas de azúcar glas
- 2 - 3 cucharaditas de zumo de limón
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1900 kJ / 454 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarta de chocolate con dos texturas
1h 40 min
Bizcocho cebra
1 godz. 10 min
Galletas carbón
1 godz. 5 min
Bizcocho de galletas y chocolate
35 Min
Cupcakes fantasma
1 Std.
Palmeritas de hojaldre bañadas con chocolate
5h
Bizcocho de chocolate sin huevo
1 godz. 25 min
Tarta brow-kies (brownie-cookies)
1 godz. 5 min
Bizcocho con fresas y nata
2 Std.
Bizcocho de zanahoria y chocolate
1 godz. 50 min
Bizcocho de yogur con chocolate con leche
50 min
Bizcocho de chocolate y nueces
1h 40 min