Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bizcocho de chocolate
- 8 claras de huevo L (53-63 g cada huevo)
- 165 g de azúcar
- 280 g de chocolate negro (70% de cacao) en trozos
-
140
g de avellanas
lub 140 g de almendras tostadas sin sal - 280 g de mantequilla a temperatura ambiente (y algo más para engrasar)
- 10 yemas de huevo L (53-63 cada huevo)
Ganache
- 200 g de chocolate negro (70% de cacao) en trozos
- 170 g de nata (35% de grasa)
Montaje
- 1 ½ cucharadita de colorante alimentario negro
- 3 - 4 cucharadas de azúcar glas
- 2 - 3 cucharaditas de zumo de limón
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1900 kJ / 454 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bizcocho cebra
1h 10 min
Bizcocho de galletas y chocolate
35 Min
Tarta rosquilla gigante (doughnut)
3h 30min
Bizcocho de avellanas y chocolate con leche
1 godz. 5 min
Pastel de chocolate y queso con pistachos
9 Std. 30 Min
Bizcocho con cobertura de almendras y chocolate
1h 10 min
Coberturas de chocolate y aceite
15min
Bizcocho de chocolate sin huevo
1j 25 menit
Bizcocho de zanahoria y chocolate
1h 50min
Bizcocho de chocolate y nueces
1 Std. 40 Min
Magdalenas rellenas de chocolate
30 min
Bizcocho de yogur con chocolate con leche
50 menit