Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 130 g de leche
- 120 g de agua
- 100 g de aceite de oliva
- 1 pellizco de sal
- 170 g de harina de repostería
- 4 huevos
Almíbar de miel
- 100 g de agua
- 200 g de miel
- 100 g de azúcar para espolvorear
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 876 kJ / 210 kcal
- Białko
- 3.75 g
- Węglowodany
- 27.31 g
- Tłuszcz
- 9.48 g
- Błonnik
- 0.42 g
Alternatywne przepisy
Bollos de manteca (Andalucía)
1sa 10 dk
Monas de Pascua
2 Std. 40 Min
Buñuelos de viento de calabaza
1sa 10 dk
Pan bendito de San Blas (Murcia)
4h
Cremadillos
3 Std. 50 Min
Roscos de vino
45min
Tortas de Pascua murcianas
2 Std.
Cortadillos de cidra
1h
Toña alicantina (Comunidad Valenciana)
2h 30min
Marquesas
30min
Coca de llanda
40min
Ensaimadas individuales
9h