Urządzenia i Akcesoria
Roscón gallego
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
12 raciones
Składniki
-
1 trozo de mantequilla para engrasar (aprox.10 g)
-
150 g de harina de repostería
-
6 claras de huevo
-
120 g de azúcar
-
6 yemas de huevo
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 ración
Białko
5 g
Kalorie
553.2 kJ /
132.3 kcal
Tłuszcz
4 g
Błonnik
0.4 g
Węglowodany
19 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Rosca de carnaval
2h 10min
Melindres (Galicia)
1h
Rosquillas
30min
Bizcocho con glaseado de mantequilla (Kentucky butter cake)
2h
Cake de arándanos
1h 30min
Bizcocho básico
40min
Bizcocho de compota de manzana
2h 20min
Orejas de carnaval
30min
Bizcocho cuatro cuartos
1h 40min
Magdalenas de mantequilla a la vainilla
1h 15min
Bizcocho de piña
50min
Bica de Castro Caldelas
1h 20min