Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Blood Orange Balsamic Vinaigrette
- 2 oz olive oil
- 3 oz shallots, cut into pieces
- 1 garlic clove
- 3 oz blood orange juice (from 1 orange)
- 1 oz balsamic vinegar
- 1 tbsp honey
- ¼ tsp salt
- ⅛ tsp ground black pepper
Beet Salad
- 20 oz water
- 28 oz red beets, sliced into half-moons (¼ in.)
- 1 blood orange, sliced into rounds (¼ in.)
- 5 sprigs thyme
- 10 oz beet greens, washed, trimmed, cut into strips (½ in.), plus extra, uncut, to garnish
- ¾ cup goat cheese, crumbled
- ¾ cup hazelnuts, toasted
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1310 kJ / 313 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Citrus Salad with Beet Vinaigrette
20 Min
Guacamole
5min
Smoked Salmon and Watercress Pesto Crostini
15min
Beet Salad
15min
Cauliflower with Pea Purée
40 мин.
Mixed Green Salad with Apple Lime Vinaigrette
15min
Halibut with Apricot Chutney
30 min
Roasted Vegetables with Farro and Lemon Feta Dressing (Ben)
55 min
Orange Balsamic Beet and Quinoa Salad
40 мин.
Kale Salad with Carrot and Ginger Dressing
20 Min
Quinoa Salad with Strawberry Vinaigrette
25min
Southwest Quinoa
40 мин.