![Cauliflower Rice Pilaf with Yams Cauliflower Rice Pilaf with Yams](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4E67F56F-C93B-4EFA-A6C3-C87C17E2A580/Derivates/9F30D902-8B8D-4F99-B7AB-F800B5EF8DA2.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 oz Parmesan cheese, cubed (¾ in.) (opcjonalnie)
- 1 - 2 oz pistachio nuts, unsalted, shelled, peeled
- 1 - 2 oz pine nuts
- 1 - 2 oz slivered almonds
- ½ tsp ground cinnamon
- ½ tsp ground cumin
- ½ tsp ground ginger
- ½ tsp ground coriander
- ½ tsp ground turmeric
- 24 ½ - 26 ½ oz cauliflower, broken into florets (1 in.)
- 2 garlic cloves
- 4 green onions, roots removed and quartered
- 4 sprigs fresh parsley, leaves only
- 4 sprigs cilantro, leaves only (approx. 0.5 oz), divided
- 7 oz fresh mushrooms, thinly sliced
- 1 oz white wine
- 17 ½ oz water
- 10 ½ oz yams, cubed (approx. ¾ in.)
- 2 oz currants
- 3 oz fresh baby spinach, leaves only, lightly chopped
- 12 soft dried apricots, thinly sliced (approx. 3 oz)
- ½ tsp salt, to taste
- ½ tsp ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1996.7 kJ / 477.2 kcal
- Białko
- 15.4 g
- Węglowodany
- 72 g
- Tłuszcz
- 19.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.9 g
- Błonnik
- 15.3 g
- Sód
- 424.5 mg
Alternatywne przepisy
Shiitake Mushroom Soup with Burdock Root
35 Min
Fall Chopped Salad with Yogurt Dressing
25 Min
Stuffed Peppers with Herbed Quinoa
40 Min
Salmon with Ginger Sauce and Spiced Cashews
45 Min
Cauliflower Tabbouleh
10 Min
Quinoa Salad with Brazil Nut and Cilantro Pesto
55min
Curry, Ginger Kabocha Squash Soup
50 Min
Purple Cauliflower Soup
25 Min
Pumpkin Curry
45 Min
Basil Pesto
10 Min
Broccoli or Cauliflower Rice
5 Min
Cauliflower "Fried" Rice
40 Min