Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g Rhabarber, geschält, in Stücken (2 cm)
- 100 g Tomatenmark
- 110 g Olivenöl
-
4
TL Thymian, getrocknet
lub 6 TL Thymianblättchen, frisch - 3 TL Salz
- 1 ½ TL Cayennepfeffer, gemahlen
- 1 Packung Gelierzucker 2:1 (à 500 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 1945 kJ / 464 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 76 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Pfirsich-Curry-Chutney
1j
Radieschenblätterpesto mit Haselnüssen
45min
Crème de Cassis (Johannisbeerlikör)
1 Std. 5 Min
Feigensenf
55 Min
Rhabarbersirup mit Rosmarin
2 godz. 30 min
Stachelbeerchutney mit Berberitzen
55 Min
Erfrischendes Kohlrabi-Tomaten Chutney
30min
Ribisel-Apfelessig
4hod. 20min
Rhabarber-Erdbeer-Marmelade
55 Min
Kirschenchutney
1 Std. 5 Min
Marillen-Limes
25 menit
Ribiselgelee mit Lavendel und Prosecco
1 Std. 10 Min